Ängsladan

Gammal ängslada från 1834

Vid Målsjöns strandäng hittar du den gamla ängsladan som byggdes 1834 den är av typen brädlada och är tillfällig förvaring av hö eller sjöslåtter. Madhus är det mest använda uttryck och det rör sig om lador vid madmark. Eftersom en äng kan vara antingen en blöt- eller en torräng. Ängsladan har restaurerats och är idag i gott skick och har i nyligen fått nytt tegeltak. Här kan du besöka en mindre utställning om Målsjön och våtmarker. Här finns fikabord så glöm inte att ta med dig en fikakorg!

På fågelskådningens dag är det full aktivitet vid ängsladan

 

Vakna upp till fågelkvitter!

Här finns möjlighet för fågelskådare att övernatta och vakna upp till en fantastisk morgon med fågelkvitter. Kontakta Oskarshamnsbygdens Fågelklubb om du är intresserad av att övernatta i ängsladan.

Kontakta oss!

Ängsladan ligger en kort promenad från fågeltornet

 

Restaureringsprojekt

Vid Målsjön finns gamla byggnader värda att bevaras. Vid Målsjöns strandäng finns den gamla ängsladan som byggdes 1834, den är av typen brädlada och är för tillfällig förvaring av hö eller sjöslåtter. I byn finns också en välbevarad linbastu som användes förr i tiden för linberedning och i bastuanläggningen torkades linet för att kunna användas till fint garn.

Både ängsladan och linbastun har restaurerats och fick under 2018 nya tegeltak genom finansiering från Europeiska jordbruksfonden för landskapsutveckling.

 

Ängsladan i vinterskrud

 

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.