Om oss

Oskarshamnsbygdens fågelklubb är en ideell förening som arbetar för att skydda och utforska fågellivet i Oskarshamn, Mönsterås och Högsby.

Arbetet inom fågelklubben görs i flera olika aktivitetsgrupper varav Målsjögruppen är en. Under de senaste åren har vi investerat mycket i omgivningarna kring Målsjön samt restaurering av byggnader, fågeltorn, spångar mm.

Våren 2019 blev det nya fikabord och nya tak på både ängsladan och linbastun. Under vintern/våren 2020/2021 arbetar vi med utveckling av ytterligare en vandringsled.

Ringmärkning av svartvit flugsnappare

Våra evenemang & aktiviteter

Vid Målsjön arrangerar vi bland annat Fågelskådningens dag i början av maj varje år och vi erbjuder guidade turer mm. I vår verksamhet ingår även exkursioner, kurser, föredrag, ringmärkning, inventering av fågellivet och olika fågelskyddsprojekt.

På fågelklubbens hemsida hittar du mer information om våra evenemang och aktiviteter vid Målsjön: oskarshamnsfagelklubb.se

Fågelskådningens dag arrangeras i maj

Swisha gärna ett bidrag!

Om du gillar att besöka Målsjön får du gärna swisha ett valfritt bidrag för att stötta vår verksamhet. Märk gärna ditt bidrag till fågelklubben med ”Målsjön” och ditt namn.

Swish: 123 33 12 444

Vill du bli medlem i Oskarshamnsbygdens Fågelklubb för 50 kr/år?

Klicka här för att bli medlem!

Vi har byggt en spång för att ta sig ut till ett gömsle
Highland Cattle hjälper till att hålla landskapet öppet

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.